LongTimeLiner sminktetoválás

LONG-TIME-LINER technika a világon a legelismertebb, az elkészült sminktetoválás mindig kitűnik minőségével. Ez a készülék egyedülálló precizitásának, a festékek minőségének, és a szakemberek magas szintű felkészítésének köszönhető. A LONG-TIME-LINER készülék különleges szabályozó automatikája révén csak a bőr legfelső rétegében dolgozik, ahol még nincsenek idegek, vérerek, ezért nem jár vérzéssel, és az összes sminktetováló módszerhez képest a legkíméletesebb a bőrhöz. A készülék precíziós kezelőfeje egy rendkívül vékony akupunktúrás tűt mozgat, ami a festék pigmenteket egyenletesen juttatja be a bőrbe. Ennek eredménye a tökéletesen egyenletes színezettség. Festékfoltosodás nélkül, egyenletesen kopik ki a bőrből. A LONG-TIME-LINER festékek antiallergének, több mint 15 éve vannak forgalomban, ez alatt egyetlen esetben sem tapasztaltak allergiás reakciót. Színárnyalat tekintetében a legszélesebb palettát kínálja, választhatók visszafogott, természetes színek, de erőteljesebb, hangsúlyosabb árnyalatok is.
Több sminktetováló készülék forgalamzója hirdeti magát fájdalommentesnek, ami így önmagában nem igaz. Nem teljesen fájdalommentes a LONG-TIME-LINER sem, de a szakirodalom leírásai, és személyes tapasztalatom alapján is az összes technológia közül a legkevésbé kellemetlen. A sminktetoválás során fellépő fájdalomérzet csökkentésére ma már olyan – hazánkban egyedülálló – érzéstelenítő készítményt alkalmazok, amely fájdalommentessé, vagy az egészen érzékeny vendégek számára is elviselhetővé, alig érezhetővé teszi a sminktetoválást.

16 éve foglalkozom a LongTimeLiner sminktetoválás technikával és Münchenben tanultam a LongTimeLiner “otthonában”.

long-time-liner-image1PERMANENT MAKE-UP
(sminktetoválás, tartós smink, kozmetikai tetoválás)

Ilyen tetoválógépek egyszerűbb tollgépek.

Előnyei:

 

–    olcsóbb és elterjedtebb, mert nem kell milliós nagyságrendű sminktetováló gépre beruházni,

–  gyorsabban elkészíthető a sminktetoválás, mert a 3-5 végű tűkkel gyorsabban lehet tetoválni, viszont az utólagos korrekció lényegesen több munkát igényel.

Hátrányai:

 

–   a tűszúrás mélységét szemre kell beállítani a kozmetikusnak, így a festék mélyebbre is kerülhet, a tű idegeket, vérereket roncsolhat. Az egyenetlen festékbevitel következménye a foltos színhatás, illetve az, hogy bizonyos részeken akár 10 év múlva sem kopik ki,

–  a tű oldalirányú kilengése miatt nem lehet a kontúrokat kellő precizitással elkészíteni.

–    a sminktetováláshoz használt festékek toxikus anyagokat, allergéneket is tartalmazhatnak, megváltozhat a színük, pirosassá, szürkévé válhatnak.

–  a készülékek eladásakor a forgalmazók nem teszik szükségessé a megfelelő szintű szakmai tanfolyamot (már 1 napos sminktetováló tanfolyamokat is hirdetnek kezdőknek).

LongTimeLiner_2CONTURE MAKE-UP
(Long Time Liner – a sminktetoválás szakértője)

A LONG-TIME-LINER  németországi cég 1987 óta levédett márkaneve. Nem hagyományos permanent make-up készülék, hanem egyedülálló technológiát alkalmazó precíziós orvosi műszer. Érzékeli a hám által kifejtett ellenállást, és kizárólag az epidermisbe juttatja a pigmenteket. Precíz tűvezérlésének köszönhetően maximálisan kíméletes a bőrhöz. Nemzetközi tartós smink versenyek szinte állandó győztese, helyzettje, és a leggyengédebb módszer majdnem 20 éve.

Előnyei:

 

– a kozmetikus kezének esetleges bizonytalanságát a készülék automatikája kiküszöböli, így biztosítva azt, hogy a tű mindig csak a megfelelő mélységig hatoljon a bőrbe. Ezért szinte fájdalommentes, nem sért idegeket, vérereket. Az igazi csábos, rúzsozott hatású szájat csak ezzel a sminktetováló módszerrel lehetne igazán szépen elkészíteni,

– a sminktetováláshoz használt festékek allergéneket, toxikus anyagokat nem tartalmaznak,

–   mivel egyenletes a festék bevitele, így az évek múlásával egyenletesen kopik ki, nem foltosodik.

–         szemöldök tetoválásánál egyedül a LongTimeLiner ad lehetőséget a sminktetoválás kétféle módszerrel történő elkészítésére, így a szemöldök adottságai szerinti legtermészetesebb hatás érhető el.

Hátrányai:

 

– mivel a Long-Time-Liner készülék és a hozzá kapcsolódó nívós tanfolyam kb. 2 millió forint, valamint a tetováláshoz szükséges anyagok (festékek, tűk) ára is jelentős, így általában drágább  mint a hagyományos sminktetoválás.


Long-Time-Liner sminktetoválás a igényes megoldás:

–         szemöldöktetoválás

–         szemhélycsík (szempillatőben)

–         szájkontúrtetoválás

–         szájsatírozás készítésekor.

Sminktetoválás tartóssága:

A sminktetoválás általában 2-3 évig díszíti arcunkat, technológiától, festékminőségtől, és személyes adottságoktól függően. A Long time liner-el végzett sminktetoválás fokozatosan elhalványul, majd eltűnik.